Bilderetusjering

I dag finnes det mange gode apper og programmer som kan forbedre bildene dine. Men ikke alt lar seg gjøre automatisk. Jeg har 20 års erfaring med foto og utfører reparasjoner og justeringer basert på hvert enkelt bilde.

Har du foto som er blitt misfarget eller kanskje revnet? Tok du et fint bilde i ferien, men det er en ukjent person i bakgrunnen du ikke ønsker der? Vil du legge en helt ny bakgrunn på bildet? Kanskje det fine bildet av oldemor har bleknet, eller enda verre blitt tegnet på? De fleste bilder kan repareres og bli veldig fine igjen. Vi kan også fargelegge dine gamle svart/hvitt foto og gjøre dem skarpere.

Er du usikker på om bildet kan repareres, send en avfotografering av bildet med mobilen på mail. Et mobilbilde et ofte godt nok grunnlag for vurdering og pris.

Digitalbilde
Originalbildet sendes digitalt. Det bør scannes i farger på høyeste oppløsning. Eventuelt 3500 pixler på bildets lengste side.
Bilder med høy oppløsning egner seg utmerket både til større forstørrelser som du kan henge på veggen og til skjermvisning og sosiale medier. 

Obs: Facebook og andre sosiale medier reduserer bildekvaliteten. Unngå å sende bilder som har vært lastet opp der. 
Sendes til retusjering@krealogen.no i originalstørrelse.

 • Enkel retusjering
  Omfatter enkel fjerning av riper, flekker og striper. Oppfriskning av farger, forbedre oppløsningen.
 • Medium retusjering
 • Omfatter erstatning av gammel bakgrunn med ny, betydelig ripefjerning, fjerning av element (f.eks ta bort person) Lett gjenoppbygging av motiv.
 • Avansert retusjering
  Omfatter tidkrevende ripefjerning, større skader. Avansert gjenoppbygging av ødelagte bilder (f.eks ansikt), og erstatning av bakgrunn.
 • Fargelegging
  colorering (farging) av sort/hvitt bilder.
 • Fotomanipulasjon
  F.eks sette sammen flere fotografier til en ny komposisjon. Skape noe nytt.
 • Priser
  Privatpersoner kan enkelt betale med f.eks. Vipps. Fra 50,- pr. bilde. Alt etter hvor avansert arbeidet er.

Send forespørsel og bilde HER